Nekaj malega o gostilni Jakše

o gostilni jakše

X
Dobra gostilna ne nastane skozi noč. Gostilna Jakše – več kot 65 let vrhunske kulinarike in jedi iz krušne peči

Gostilna Jakše je sinonim za vrhunsko slovensko kulinariko, kjer se tradicionalni recepti prepletajo s sodobnimi pristopi. Z več kot 65-letno zgodovino je ena izmed najstarejših neprekinjeno delujočih gostiln na Dolenjskem, znana po izjemnih jedeh iz krušne peči, kjer nastajajo sočno pečeno meso, domači štruklji, svež kruh in avtentične slovenske sladice.

Gostilna Jakše je svoje prve goste sprejela kot furmanska postojanka, kjer so se nekoč ustavljali popotniki in vozniki kočij. Danes kot pripadnik že tretje generacije gostilno vodi Borut z ženo Katarino. Z velikim spoštovanjem do družinske dediščine nadaljujeta zgodbo gostoljubja in domače kulinarike.

Preko prijateljstva, ki je z leti preraslo v poslovno sodelovanje, je del zgodbe postal tudi kuharski mojster Dejan Pavlič, strokovnjak na področju kuhinje in organizacije v gostinstvu. Dejanova strokovnost prispeva k vrhunski kakovosti jedi ter brezhibni izvedbi dogodkov, ki jih gostilna ponuja svojim gostom. Vsi skupaj pa ustvarjamo edinstvene kulinarične izkušnje, ki temeljijo na ohranjanju tradicije in inovativnosti v gastronomiji.

Kakovost sestavin je bila pri nas vedno na prvem mestu, saj verjamemo, da le iz najboljših sestavin nastanejo vrhunske jedi

Kot gostilna zaprtega tipa ponujamo intimno kulinarično izkušnjo, kjer se lahko popolnoma posvetimo slehernemu gostu. Poleg gostinskih storitev nudimo tudi vrhunski catering za poroke, poslovne dogodke in druge posebne priložnosti, ki jih lahko izvedemo na vaši lokaciji kjerkoli v Sloveniji ali tujini.

Ste pripravljeni na sodelovanje? Kontaktirajte nas!

Borut Jakše s.p. Vse pravice zadržane